“Wat als je niet meer beter wordt”

Vanwege de behoefte aan ondersteuning voor mensen die in de palliatieve fase zitten, is er de mogelijkheid om aan te sluiten bij de groep  “wat als je niet meer beter wordt”.

Met regelmaat plannen wij ook een bezoek aan het hospice. De reden waarom wij deze rondleidingen plannen is om een beeld te geven van de zorgomgeving en de beschikbare faciliteiten bij het hospice. Dit kan helpen om angst of onzekerheid over de laatste levensfase te verminderen.

Enkele specifieke redenen kunnen zijn:

Inzicht in de zorg: het biedt je de kans om te zien welke medische en emotionele ondersteuning het hospice biedt.
Vertrouwdheid opbouwen: door nu een kijkje te nemen en vragen te stellen, de omgeving te leren kennen en zorgverleners te spreken, kun je je comfortabeler voelen met de plek waar je mogelijk de laatste fase van je leven zult doorbrengen.
Voorbereiding voor naasten: ook je naasten mogen mee naar deze afspraak zodat ook zij een beeld krijgen van de plek, wat kan helpen bij hun voorbereiding en gemoedsrust.
Ruimte voor reflectie: het kan helpen bij het maken van een weloverwogen keuze over de plek waar je deze fase wenst door te brengen.

Deze rondleiding kan bijdragen aan een gevoel van controle en rust tijdens deze uitdagende tijd.

Op de website van SamenhuiS staat meer informatie over deze bijeenkomst “wat als je niet meer beter wordt”. In de agenda staan de data voor de volgende bijeenkomsten. Heeft u belangstelling voor een hospicebezoek, stuur dan een e-mail aan info@samenhuiS.org. Dan berichten wij je zodra er een nieuwe datum bekend is.

Er komt heel veel op jou en je naasten af. Er spelen problemen en vragen waar je nog niet eerder mee te maken hebt gehad. Je naasten gaan een andere weg dan dat jij gaat. Dit kan een emotionele, verwarrende en moeilijke tijd zijn. Wil je hier met anderen over spreken die in een soortgelijke situatie zitten? Kom dan naar de lotgenotenbijeenkomst “Wat als je niet meer beter wordt”
Vooraf graag aanmelden via aanmeldknop

Wanneer
: vanaf 2 september, iedere 14 dagen op maandagmorgen 10:00 uur tot 11:30 uur en om de 14 dagen op maandagmiddag van 14:00 uur tot 15:30 uur.

Wanneer:            volgende bijeenkomst 22 oktober
Waar:                   SamenhuiS Gebbeberg 68 Alphen aan den Rijn
Aanvang:             13.00-14.30 uur
Vooraf aanmelden via de aanmeldknop / agenda/ zoek deze bijeenkomst of  bel 0619956927 / 0658938292


Voor wie? Als je zelf kanker hebt (gehad), je partner kanker heeft, je familielid of mantelzorger bent, en man bent!